VIGSELRINGAR

Alla mina vigselringar är specialdesignade i samarbete med brudparet. Ibland är de enkla och sparsmakade i sin form och samma design för brudens och brudgummens ring. Andra gånger är det friare design eller också kan det vara en mer traditionell ring som har någon personlig detalj som har tillfogats.

Här nedan ser ni ett urval av vigselringar som jag har gjort. Alla är inspirerade av kärleken och visar på de många olika möjligheterna som öppnar sig när vi tillsammans gör något personligt.

Formgivning

I nära samarbete med er formger jag förlovnings- och vigselringar och ritar skisser som jag presenterar som förslag.
Ett första samtal där vi pratar igenom era önskemål är grunden för mitt skissarbete. Här på verkstaden finns olika exempel på ringar så att ni kan känna på bredder, tjocklekar och rundningar. Jag arbetar både i rödguld, vitguld, silver och titan. Allt är möjligt  – från enkla klassiska rundade ringar till stilrena raka ringar med eller utan stenar. Ska det vara den solitära diamanten eller många mindre brillianter som placeras i ett mönster? Att få göra personligt utformade ringar som speglar bärarna är något av det roligaste som finns i mitt arbete.

Hantverk

Jag samarbetar med några av de bästa fattarna och gravörerna. Ädelstenar kan vara slipade på många olika sätt och det ger varierande uttryck. Fattaren ser till att ädelstenarna infogas i ringen och det finns många sorters fattningar. Stenarna kan vara nedsänkta i ringen eller vara upphöjda och sitta i klofattning som håller stenen på plats och låter ljuset kommer in både underifrån och från sidorna. Gravören är den som graverar in texten i din ring för hand och du kan välja det typsnitt som du vill ha, tex kursiv eller en mer rak stil.

Här kan du läsa mer hur du kan mäta din ringstorlek!

Fotograf: Fredrik Wahlberg

Välkommen att höra av dig!