UTSTÄLLNINGAR

Fortsättning, uppföljning, förflyttning

”Att uppmärksamma, förhöja och förgylla vardagliga stunder, ting och göranden är något som alltid intresserat mig. Det kan handla om allt från måltiden till skogspromenaden, eller som här omsorgen om våra egna kroppar.”

2017

Celebrera

”Måltiden som uttryck för social samvaro, njutning och skönhet har inspirerat mig”

2012

Små nära ting

”Inget är för stort för att göras litet och inget litet kan bli stort nog. Så är det med sånt som är viktigt. Sånt man behöver eller vill ha. Det pockar på uppmärksamhet. Lämnar önskan kvar. Och längtan. Så är det med det som är stort. Det som är litet. Och allt som är nära.”

2006

Asfaltblomman

”Min hembygd är den stora, brusande staden. Jag kan allt om rödljus och gatukorsningar. I kvarteren känner jag mig hemma, på innergårdarna är jag trygg. Utställningen skildrar mitt förhållande till särskilda platser och det är mitt liv i staden som fått form i en serie smycken. Jag är en asfaltsblomma. Vad är du?”

2004

Önskad. Väntad. Välkommen.

Vårdträdet som en symbol för livsträdet – här lagras minnen och i det göms det hopp om framtiden, ett band mellan människor och generationer, en tidsöverskridande länk. I utställningen har jag gjort smycken för de viktiga händelserna som är värda att bekräfta och vårda. Utställningen har vuxit fram samtidigt som ett litet liv vuxit inom mig själv.

2002

Behållare

2000

My working week and Sunday rest

En exklusiv beautybox för den nutida kvinnan. Användbara objekt i silver för skönhet och välbefinnande – ett uttryck för den näst intill absurda mödan, men också lusten, kring den kvinnliga fåfängan.

1999

Fotograf ”Fortsättning, uppföljning, förflyttning”: Karin Björkquist och Fredrik Wahlberg
Fotograf ”My working week and Sunday rest”: Fredrik Hjerling och Hans Bjurling
Fotograf övriga utställningar: Fredrik Wahlberg